World at War Forum - Panzer IV vs T-34

forum

Pentru a vă conecta | Inregistreaza-te | Bine ați venit la Forum, drag Vizitator, drag Vizitator. - Suntem pe 03 februarie 2021, 11:23

• Indexul forumuluiMATERIALE DE RĂZBOIARME, VEHICULE ȘI MATERIALE TERENE
  • Schimbați dimensiunea fontului
  • Marcați toate forumurile ca citite
  • Tipărește subiectul

Panzer IV vs T-34

Panzer IV vs T-34

Numărul postării: 1 de Dog Red 22 mai 2015, 11:14

Participând recent la un subiect despre Kursk (viewtopic.php? F = 18 & t = 635 & start = 20), am fost foarte surprins de următoarea afirmație (contextul primăverii 1943):

„... s-a vorbit chiar (în ochii lui Guderian) despre îndepărtarea Tigrilor și a Panterelor și despre construirea Pz IVs ausf J, cea mai recentă versiune. și sincer. avea dreptate. .
exemplu major: peste o lună, 250 până la 300 de tigri + pantere ar putea fi produse în cele mai bune perioade de 44. în aceeași perioadă de timp de la 1100 la 1200 Pz IV ar putea fi construit ausf J! "

Această afirmație mă surprinde, versiunile succesive ale Panzer IV (Ausf. F2 până la H deoarece versiunea J citată este o versiune „degenerată” finală a sfârșitului războiului și nu mi se pare a fi luată în considerare în 1943- 44) parcă întotdeauna „alerg” să ajungă din urmă cu T-34.

Cunoscând Pz.IV, dar deloc cu T-34/76 sau 85, am vrut să vă consult opiniile cu privire la această întrebare.

"Realizează! Mi-au dat 18 cartușe pentru a merge la război!"
Roger W. Regimentul 2 de vânători de picior
Evocarea din 10 mai 1940

Omagiul să fie adus lui și semenilor săi, aruncat în cuptor inconsecvent.

Administrator
Mesaje: 12885 Înregistrare: 11 martie 2014, 22:31 Regiune: Hainaut Țară: Belgia
Vezi blogul lui Dog Red: Click aici

Re: Panzer IV vs T-34

Numărul postării: 2 de elgor 22 mai 2015, ora 11:53

Vezi blogul lui elgor: Click aici

Numărul postării: 3 de Dog Red 22 mai 2015, 12:03

Cu alte cuvinte. saturați T-34 cu un număr mare de Pz.IV ale căror calități de fabricare, întreținere și luptă sunt bine stăpânite (un pic ca Sherman vs Panther).

Dar din 1942 până în 1945, 3 întrebări mă chinuiesc cu privire la această opțiune strategică:
- odată cu trecerea timpului, nu se diminuează expertiza petrolierelor germane, având în vedere numărul de noi echipaje care urmează să fie instruite? ?
- capacitatea industrială sovietică nu o depășește pe germană într-o asemenea măsură încât timpul care trece de avantajul numeric câștigă.
- . avantaj numeric și apoi calitativ cu intrarea în funcțiune a T-34/85 din decembrie 1943 ?

"Realizează! Mi-au dat 18 cartușe pentru a merge la război!"
Roger W. Regimentul 2 de vânători de picior
Evocarea din 10 mai 1940

Omagiul să fie adus lui și semenilor săi, aruncat în cuptor inconsecvent.

Administrator
Mesaje: 12885 Înregistrare: 11 martie 2014, 22:31 Regiune: Hainaut Țară: Belgia
Vezi blogul lui Dog Red: Click aici

Numărul postării: 4 de elgor 22 mai 2015, 12:21

Dog Red a scris:

Dar din 1942 până în 1945, 3 întrebări mă chinuiesc cu privire la această opțiune strategică:
- odată cu trecerea timpului, nu se diminuează expertiza petrolierelor germane, având în vedere numărul de noi echipaje care urmează să fie instruite? ?

Până la mijlocul anului 1944 formarea panzerschustenului a fost mult superioară celei a petrolierelor rusești. Ulterior, este adevărat că s-a deteriorat. Dar utilizarea Tigrilor și Panterelor nu a îmbunătățit lucrurile, dimpotrivă. Nu lipsesc poveștile despre tancurile grele germane a căror mecanică deja fragilă este spartă de șoferii lor neexperimentați

- capacitatea industrială sovietică nu o depășește pe germană într-o asemenea măsură încât timpul care trece de avantajul numeric câștigă.
Acest lucru este evident, mai ales dacă adăugăm Sherman-urile și puținele tancuri grele germane nu au rezolvat problema.

- . avantaj numeric și apoi calitativ cu intrarea în funcțiune a T-34/85 din decembrie 1943 ?
energia și materialele rare desfășurate pentru dezvoltarea tancurilor grele ar fi putut fi folosite pentru îmbunătățirea Panzer IV (de ce nu instalarea unui tun 88 sau îmbunătățirea protecției?)

Vezi blogul lui elgor: Click aici