Lexicul animalelor din grădina zoologică Osnabrück

Aflați lucruri interesante despre animalele noastre

Doriți să aflați mai multe despre locuitorii animalelor din grădina zoologică? Aici veți găsi o selecție din cele 2.260 de animale.

Musarici cu nas lung, urși hibrizi sau câini de prerie cu coadă neagră: unele animale au nume ciudate. Pentru a-ți găsi animalul preferat, am salvat, de exemplu, șopârlele cu limba lungă sub „Lilieci” sau urșii hibrizi sub „Urs”. În titlu veți găsi numele specific al speciei și numele științific între paranteze. Nu toate cele aproximativ 300 de specii care trăiesc în grădina zoologică sunt listate în enciclopedie - dar cele mai populare și extraordinare pot fi găsite aici!

grădina

Axolotl (Ambystoma mexicanum)

Grozav: Amfibieni

Ordin: Amfibian coadă

Mărimea: 23 - 28 de centimetri

Alimente: Crustacee, nevertebrate acvatice, pești mici, spawn

Apariție: Lacul Xochimilco/în lacul vecin Chalco, într-un bazin vulcanic lângă Mexico City

speranța medie de viață: până la 20 de ani

Stare de pericol: amenințată cu dispariția

Axolotlul nu trece prin metamorfozarea comună la amfibieni, ci apare ca o larvă permanentă. De asemenea, are capacitatea de a restabili membrele, organele și chiar părți ale creierului și inimii după leziuni.

În grădina zoologică Osnabrück: în acvariul Tetra

Balistar (Leucopsar rothschildi)

Grozav: Păsări

Ordin: Pasari paserine

Mărimea: aproximativ 25 de centimetri

Greutate: 70 până la 100 de grame

Alimente: Insecte, fructe, fructe de pădure, semințe și cereale

Apariție: Indonezia, exclusiv pe insula Bali și o populație stabilită pe Nusa Penida

speranța medie de viață: până la 22 de ani

Stare de pericol: amenințată cu dispariția

Doar câteva zeci de balistari trăiesc în sălbăticie, în 2001 au fost numărate doar 6 păsări. Populația a crescut deja prin programe de reintroducere la grădinile zoologice. Cuplajul Balistare constă de obicei din trei până la patru ouă albăstrui care sunt gata să clocească după 14 zile.

În grădina zoologică Osnabrück: Lumile păsărilor

Urs (urs negru: Ursus americanus)

Ordin: Prădători

Familie: Urși

Mărimea: Lungimea capului-trunchiului de la 1,5 la 1,8 metri, înălțimea umerilor de până la 100 de centimetri

Greutate: în jur de 100 de kilograme

Alimente: Omnivore, din care 3/4 sunt vegetale. Iarbă, ierburi, rădăcini, fructe de pădure, fructe, insecte, pești, mamifere, păsări și adesea carii

Apariție: Canada, SUA, de asemenea, Alaska și nordul Mexicului

speranța medie de viață: 10-30 de ani

Stare de pericol: nu pe cale de dispariție

Urșii negri sunt foarte buni la cățărarea în copaci. Acești urși în niciun caz nu au întotdeauna blana neagră - vin în diferite nuanțe de maro până la animale aproape albe, pe care nativii le numesc „urși fantomă”.

În grădina zoologică Osnabrück: în Manitoba

Castor (castor canadian: Castor canadensis)

Grozav: Mamifere

Ordin: Rozătoarele

Mărimea: Lungimea capului-trunchiului de la 75 la 110 centimetri, lungimea cozii de la 30 la 40 de centimetri, înălțimea umerilor de la 30 la 35 de centimetri

Greutate: aproximativ 18 - 27 de kilograme

Alimente: Pomi de foioase, ierburi, ierburi, arbuști

Apariție: părți mari din America de Nord

speranța medie de viață: până la 17 ani în sălbăticie, până la 35 de ani în îngrijirea omului

Stare de pericol: nu pe cale de dispariție

Castorii trăiesc ca grupuri familiale în perechi fixe cu descendenții lor. Sunt teritoriale. Acestea modelează peisajul prin modul lor de viață: castorii taie copaci pentru a-și procura hrană, care îngropă apa puțin adâncă. Dacă aprovizionarea cu alimente este epuizată, ei se mută într-un loc nou și vechiul iaz se usucă - în cele din urmă cresc noi copaci acolo. Castorii trăiesc în așa-numitele castele de castori din ramuri și trunchiuri de copaci sau în lucrări de terasament de pe malurile apei.

În grădina zoologică Osnabrück: Manitoba

Bizon (Bizon de lemn: Bison Bison Athabascae)

Grozav: Mamifere

Ordin: Bizoni

Mărimea: Auzul umărului până la 2 metri

Greutate: aproximativ 550 de kilograme (vacă), aproximativ 1.000 de kilograme (taur)

Alimente: în special iarba și plantele erbacee

Apariție: în pădurile deschise din America de Nord

speranța medie de viață: până la 20 de ani în sălbăticie, până la 30 de ani în îngrijirea omului

Stare de pericol: potențial pe cale de dispariție

La fel ca toate vitele, bizonii sunt rumegătoare. Bizonii din pădure trăiesc în turme care sunt mult mai mici decât cele ale bizonilor din prerie și constau doar din câteva vaci cu descendenții lor. Polițiștii trăiesc la marginea acestor grupuri. Animalele pot urca până la 50 km/h, deși taurii cântăresc aproape o tonă. Un vițel cântărește între 20 și 30 de kilograme la naștere.

În grădina zoologică Osnabrück: Manitoba

Bongo (Tragelaphus eurycerus)

Specii de antilope africane

Familie: Purtători de corn

Subspecii: Bongo din Africa de Est

Înălțimea umărului: aproximativ 1,25 metri

Alimente: Frunziș și diverse alte plante

Apariție: mici zone forestiere din Kenya

speranța medie de viață: până la 20 de ani

Stare de pericol: amenințată cu dispariția

Bongo-urile au blană de culoare roșie până la castaniu, cu dungi subțiri și albe pe spate. Ambele sexe au coarne înfășurate care au o lungime de până la 100 de centimetri.

La grădina zoologică Osnabrück: Takamanda

Pește clovn (Amphiprion ocellaris)

Grozav: Peste osos

Ordin: Asemănător perche

Mărimea: până la 9 centimetri

Alimente: Plancton și crustacei mici

Apariție: estul Oceanului Indian, de la Insulele Andaman și Nicobar la Insulele Ryukyu și pe coasta de nord-vest a Australiei

speranța medie de viață: până la 15 ani

Stare de pericol: Nu a fost votat

Peștii clovni au capacitatea de a schimba sexul în timpul vieții. În funcție de constelația în care trăiesc împreună, cel puțin un pește dintr-o pereche sau dintr-un grup se transformă într-o femelă. În cazul în care femela dintr-un grup moare, este de asemenea posibil ca un bărbat să devină femelă pentru a se reproduce. Ei trăiesc într-o simbioză cu anemonele. Asta înseamnă: anemona oferă protecția peștelui clovn și un loc de retragere, în timp ce în același timp își apără anemona împotriva inamicilor și a intrușilor.

În grădina zoologică Osnabrück: Tetra Aquarium

Coruro (Spalacopus cyanus)

Ordin: Rozătoarele

Familie: Șobolani Trug

Mărimea: 11-16 centimetri

Greutate: 60 până la 120 de grame

Alimente: legume, de ex. Familia Irisului și a bulbilor

Apariție: Chile

Stare de pericol: nu pe cale de dispariție

Coruros sunt foarte adaptate vieții lor subterane: ochii și auriculele lor sunt mici, iar dinții incisivi pe care îi folosesc pentru a săpa sunt lungi, largi și puternic curbați înainte.

În grădina zoologică Osnabrück: în grădina zoologică subterană

Maimuță Diana (Cercopithecus diana)

Ordin: Primatele

Familie: Rudele maimuțelor Vervet

Mărimea: Lungimea trunchiului capului de la 40 la 55 de centimetri, lungimea cozii de 75 de centimetri

Greutate: 5 până la 6 kilograme

Alimente: Fructe, semințe, flori, insecte

Apariție: Africa de Vest

speranța medie de viață: 20 de ani

Stare de pericol: pe cale de dispariție

Maimuțele Diana trăiesc în grupuri care conțin până la 30 de animale. Există doar un bărbat adult - puii de sex feminin rămân de obicei în grupul de naștere, masculii tineri migrează după un timp. Maimuțele Diana sunt foarte vigilente și răspund, de asemenea, la apelurile de avertizare de la alte animale. Prin urmare, multe alte specii de maimuțe caută apropierea de ele.

În grădina zoologică Osnabrück: în Takamanda

Dragon cu coadă de spini (Uromasticinae)

Grozav: Reptile

Ordin: Tăpărești solzi

Mărimea: 10 la 20 de centimetri, uneori chiar și peste 30 de centimetri

Alimente: Mâncare vegetală, doar tinerii mănâncă și insecte

Apariție: zone aride din Africa de Nord și Asia, din Maroc până în Afganistan și India

speranța medie de viață: vreo 20 de ani

Șopârlele cu aspect primitiv au un corp plat și o coadă lungă și spinoasă. Acesta este folosit de dragonii cu coadă de spini pentru a stoca apa și ca armă. Omnivorii își pot schimba culoarea: dimineața pielea este mai închisă, deoarece astfel pot absorbi mai bine căldura. Dacă temperatura corpului crește, pielea devine mai ușoară. Șopârlele diurne petrec căldura de la amiază în crăpături și peșteri.

În grădina zoologică Osnabrück: în acvariul Tetra

Burghiu (mandrillus leucophaeus)

Familie: Rudele maimuțelor Vervet

Subfamilie: Maimuțe obraznice

Mărimea: Lungimea trunchiului capului de la 60 la 70 de centimetri

Alimente: mai ales fructe

Apariție: Africa de Vest și Centrală

Vârsta maximă în îngrijirea omului: 38 de ani

Stare de pericol: pe cale de dispariție

Exercițiile colonizează pădurile tropicale primare din câmpiile joase și nivelul submontan până la o altitudine de aproximativ 1000 de metri și păduri secundare mai vechi. Se știe puțin despre structura socială a exercițiilor pe teren. Acestea se găsesc mai ales în grupuri de 15 până la 30 de animale de ambele sexe dominate de un bărbat, cu aproximativ două femele pentru fiecare animal adult mascul.

În grădina zoologică Osnabrück: în Takamanda

Elefant (elefant asiatic: Elephas maximus)

Ordin: Trompă

Familie: Elefantii

Mărimea: Înălțimea umerilor 2,5 - 3 metri, lungimea capului-trunchiului până la 6,5 ​​metri

Greutate: 2.000 - 5.500 kilograme

Alimente: legume: ierburi, crenguțe, scoarță de copac

Apariție: Pajiști, păduri tropicale veșnic verzi, păduri de foioase, dar și păduri secundare și tufișuri

speranța medie de viață: până la 60 de ani

Stare de pericol: pe cale de dispariție

După elefanții africani, elefanții asiatici sunt al doilea cel mai mare mamifer terestru. Perioada de gestație a pahidermelor este în medie de 640 de zile (aproximativ 22 de luni). În sălbăticie, populația totală este estimată cu 50% mai mică decât în ​​urmă cu 60-75 de ani.

În grădina zoologică Osnabrück: în valea uriașilor cenușii

Rață (rață de mlaștină: Aythya nyroca)

Grozav: Păsări

Ordin: Păsări de gâscă

Mărimea: Lungimea totală 38 - 42 centimetri, anvergura aripilor 63 - 67 centimetri

Greutate: 650-740 grame

Alimente: în principal plante acvatice, dar și insecte mici, melci, larve și semințe

Apariție: în peste 100 de țări din Europa, Asia Centrală, de Sud-Vest și de Sud, Africa de Nord, regiunea Sahel și Sudan

speranța medie de viață: aproximativ 10 ani

Stare de pericol: potențial pe cale de dispariție, amenințată cu dispariția în Germania

Rațele de mlaștină locuiesc predominant lacuri puțin adânci, cu zone de înmuiere. De cele mai multe ori trăiesc în perechi, individual sau în grupuri mici și nu formează grupuri mari. Rațele de mlaștină sunt, în general, colorate în tonuri de maro închis și par destul de discret, ceea ce le ajută mai ales atunci când se camuflează pe malurile apei.

În grădina zoologică Osnabrück: Lumile păsărilor

Suricata (Suricata suricatta)

Ordin: Prădători

Familie: Mangustele

Mărimea: Lungimea trunchiului capului 24-29 centimetri

Greutate: 620 - 1.000 de grame

Alimente: Insecte, arahnide, reptile, păsări mici și ouă, fructe, fructe de pădure și tuberculi

Apariție: Africa de Sud, Namibia și Botswana

speranța medie de viață: 8 ani

Stare de pericol: nu pe cale de dispariție

La vârsta de patru săptămâni, suricatele sunt luate la incursiuni în sălbăticie de animale mai în vârstă și instruite în diferite strategii de vânătoare. Când sapă, prădătorii își pot închide urechile pentru a împiedica pătrunderea nisipului. Suricatele trăiesc gregar în grupuri familiale numeroase. DOAR femeia cu rangul cel mai înalt dă naștere descendenților, la care participă toți membrii familiei. Toate sarcinile precum serviciul de pază, vânătoarea sau construcția sunt, de asemenea, împărțite între ele.

În grădina zoologică Osnabrück: lângă casa Americii de Sud

Owl (Snowy Owl: Bubo scandiacus)

Ordin: Bufnițe

Familie: Bufnițe adevărate

Mărimea: Bate lungimea trunchiului 55 - 66 centimetri, anvergura aripilor 145 - 157 centimetri

Greutate: Bărbații în jur de 1,7 kilograme, femelele 2,1 kilograme

Alimente: Lemingi, mușchi, alte mamifere mici, ocazional păsări mici până la mărimea gâscelor

Apariție: circumpolar

speranța medie de viață: aproximativ 10 ani

Stare de pericol: la risc (actualizat de la „fără risc” în 2017)

Spre deosebire de majoritatea celorlalte bufnițe, bufnițele de zăpadă vânează și ziua. Penajul masculilor este aproape complet alb, femelele poartă pete și panglici negre.

În grădina zoologică Osnabrück: în Manitoba

Leneș (leneș cu două degete: Choloepus didactylus)

Grozav: Mamifere

Ordin: Blocaje laterale blindate

Subordonare: Mâncător de frunze

Mărimea: Lungimea trunchiului capului de la 60 la 64 de centimetri, coada este un ciot abia vizibil

Greutate: aproximativ 9 kilograme

Alimente: Frunzele sunt în principal sărace în nutrienți și energie, dar se știe puțin despre spectrul alimentar

Apariție: Nordul Americii de Sud: Brazilia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Columbia, Peru, Surinam și Venezuela

speranța medie de viață: în îngrijirea omului până la aproximativ 25 de ani

Stare de pericol: nu pe cale de dispariție

Leneșii cu două degete trăiesc în pădurile tropicale și umede din câmpiile joase și în pădurile de munte. Locuiesc individual și sunt nocturne. Leneșii au un metabolism scăzut, digestie lentă. Datorită imobilității lor, animalele se protejează de epuizare și prădători. Algele și mușchiul cresc chiar în blana lor pentru a se camufla mai bine de dușmanii lor. Acești „locatari” fac leneșul aproape invizibil. Leneșii sunt singurele mamifere cu vârful pe burtă, ceea ce permite apei de ploaie să se scurgă mai bine.

În grădina zoologică Osnabrück: în casa Americii de Sud